top of page

Читати-це круто! Читання, як тренд сьогодення.


Внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України значна кількість книгарень припинили свою діяльність, деякі зруйновані або зазнали значних пошкоджень. Незважаючи на тривале споживання російськомовного контенту, на хвилі патріотичних настроїв в Україні попит на українську книгу зростає. На державному рівні Кабінетом Міністрів України від 3 березня 2023 року ухвалена Стратегія розвитку читання на період до 2032 року "Читання як життєва стратегія".

Сьогодні в умовах російської навали інтерес до читання української книги, як ніколи, стає потужною зброєю проти російської всебічної агресії. Пропонуємо вашій увазі підбірку українських легальних платформ, де можна знайти електронні та аудіокниги.

Слухай https://sluhay.com.ua/

До бібліотеки увійшло понад 400 прозових та поетичних аудіокниг української класики зі шкільної програми, а також твори сучасних письменників. До озвучування долучилися автори, теле- та радіоведучі, актори театру й кіно, музиканти. 

UnderBooks https://underbooks.net

Книжковий застосунок, у якому зібрані книжки про історію й культуру України, твори українських митців, а також аудіокнижки, які озвучили українські артисти.

АБУК http://abuk.com.ua/

Українська аудіокнигарня містить класичні та сучасні твори української та світової літератури: проза, психологія, саморозвиток, бізнес та багато іншого. 

Librarius https://librarius.pro

Новинки та бестселери, світова класика та дитячі книги, мотиваційна література, популярний нон-фікш.

Headway

Освітній український застосунок у якому зібрані 15-хвилинні саммарі нон-фікшн книжок в текстовому та аудіоформаті і гейміфіковані випробування. Скачати застосунок можна в App Store та Play Market. Headway надає безкоштовний доступ до преміум підписки на території України.

20 переглядів

Comentários


bottom of page